Ny festival i mars med Karl Bartos i spetsen

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Karin Bolin)

Efter att ha konstaterat att det är dyrt att arrangera små evenemang i Stockholm, bestämde sig de ansvariga bakom nya festivalen Static att slå på stort. Resultatet blev att grunda ytterligare en festival med inriktning åt synth-/elektronisk musik.

Lördagen den 13 mars 2004 hålls premiären, Static v1.0, på Kolingsborg i Stockholm. På scen kommer bl a f d Kraftwerksmedlemmen Karl Bartos att uppträda, tillsammans med Statemachine, Colony 5 och Alice in Videoland. Ytterligare band tillkommer.

Som grädde på moset uppträder tjejerna Client A och Client B från brittiska Client som DJs på festivalen. Client har under 2003 släppt sitt självbetitlade debutalbum på Depeche Mode-medlemmen Andrew Fletchers nystartade bolag, Toast Hawaii. Även fler DJs tillkommer.

För att kunna besöka festivalen behöver man vara registrerad som besökare, vilket man kan göra gratis på festivalens hemsida (se länk till höger). Biljetterna släpps i januari. Priset för kalaset är ännu inte fastställt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …