The Radio Dept. – Pulling Our Weight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Labrador, betyg: -]

Kritikerrosade The Radio Dept. fortsätter att skapa vintergnistrande popmusik. “Pulling Our Weight” är precis lika vacker och bräcklig som debuten “Lesser Matters”. De klipper och klistrar med hjälp av instrument och dataprogram och hittar fram till ett drömskt sound som likt en behaglig ljuddimma sakta svävar förbi.

De har blivit aningen noggrannare i sitt snickeri och varje liten ton, varje beat spelar en minst lika viktig roll i den stora helheten och vidare fortsätter Johan Duncanssons bländande sinne för melodier att imponera stort.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …