Thursday , December 1 2022

Dogsound – Alaska

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Fx Records, betyg: -]

De marknadsförs som Sveriges nya rockfenomen men jag vet inte, det här är ju P*O*P Svenska Dogsund försöker med en gång fånga lyssnarens hundraprocentiga uppmärksamhet med trallvänligt slamriga “Indian Summer”. Det lyckas de bra med, hybriden av Social Distortions snälla stunder och den melodiska förutsägbarheten fungerar bra till en början men blir, helt logiskt ett långtråkigt och alltför lättillgängligt recept i längden.

“Alaskas” helhet är helt enkelt för slätstruken för att hålla samman som grund särskilt länge. Nämnda Indian Summer”, “Primitivo” och “Spin” är dock ljusglimtar som håller hela vägen in i mål och trumsoundet förtjänar periodvis någon slags statyettnominering bara det. Här tar betygsättningsdilemmat vid.

Om Webbmaster

Kolla även

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg. De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de …