Dave Clarke – Devil's Advocate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Skint/Sony Music, betyg: -]

Första skivan på två år från Dave Clarke som är ett av de stora namnen inom Techno, och även den första han gör på Skint Etiketten.

Många inom klubbmusikgenren rankar Dave Clarke väldigt högt och efter lyssnat igenom låtarna här har jag svårt att förstå det. För även om plattar öppnar upp med tre starka spår är resten intetsägande dussintechno som man glömt i samma sekund den är slut.

De spår som är bra är Acid House doftande “Way of life” där legenden Farley Jackmaster Funk kommer in då och då i ljudbilden och berättar om hur underbart det är med Housemusik.

Även andra spåret “What was her name” som pumpar på i Electroclashtakt med Chicks On Speed vid mikrofonerna, och en refräng snodd rakt av från Bauhaus “She’s into parties” är bra, och samma gäller för spår tre där vi återigen får en Acid House låt.

Men när spår fyra “Blue on blue” där Clarke snott Massive Attacks “I against I” vilken de gjorde med Mos Def rakt av börjar förvandlas skivan från nåt som kunnat bli väldigt bra till nåt man lika bra kan leva utan.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …