Wednesday , May 22 2024

Viperas – Feel On Skin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[ep, Lobotom, betyg: -]

Tjoho! Äntligen något så uppfriskande som ett syntband som inte tar sig själva på alltför stort allvar. Viperas består av skådespelerskan Malin Norberg och gamle räven Niels Jensen. Malin sjunger med lika delar naivitet, sensualitet och ironi, men det blir aldrig varken tråkigt eller korkat. Stämningarna pendlar snarare mellan hysteri, eufori och melankoli. Humor är den röda tråden och musikaliskt handlar det om syntpop och industriflörtar.

Texten till “Save The Animals” sätter sig snabbt och låten kommer garanterat att kicka igång den mest avsomnade festen. Paranoida “Smashing Hotels” uppdaterar beatet från Kraftwerks “Trans-Europe Express” och texten är helt obetalbar. Vi får höra ena sidan av ett telefonsamtal där det självmordsbenägna, pillerknaprande berättarjaget ringer sin älskade från ett hotell i Stockholm. I badkaret ligger Liam Gallanger som senare råkar halka och spräcka skallen genom tv-rutan. Något galnare och mer underhållande var det länge sedan jag hörde.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …