Elektro(pop) + Dans(konst) = Popkonst!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

Helgen 12-13 december går Pjong Spox av stapeln på Moderna Dansteatern i Stockholm. Föreställningen består av 4 stycken koreografier med några av Sveriges mest intressanta konstnärer inom modern dans och elektronisk musik.

Musikartisterna har en lika central roll som dansarna på scenen, de deltar (efter bästa förmåga) i de krångliga koreografierna samtidigt som de framför musiken.

Medverkar gör de för Zeros läsare bekanta namnen Sophie Rimheden, Håkan Lidbo och The Knife(!). I tillägg till dessa finns det franska elektrobandet Tystnaden med i den musikaliska delen av startfältet. För att sätta rörelser till musiken har följande respektive koreografer arbetat: Carl Olof Berg (som tidigare jobbat med Stina Nordenstam och Bear Quartet bland andra), Kompani Equilibrium, Moose Dance Company och Nobody Production.

För mer information, surfa genast in på Pjong Spox och eller Moderna Dansteaterns sidor. Länkar i marginalen till höger som vanligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …