True Sounds Of Liberty – Divided We Stand

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ola Karlsson)

[album, Nitro/Sound Pollution, betyg: -]

Arga pojkar finns det gott om i musikbranschen, men Jack Grisham är en av de mer handlingskraftiga diton. För, även om det var länge sen Grisham var en arg ung man, är hans samhällsengagemang oförminskat; han kandiderade nämligen i år till guvernörsposten i Kalifornien! Samtidigt som han med det, sedan 1999 i originalsättning, återförenade True Sounds Of Liberty fortsätter att leverera energisk punk med, åtminstone bitvis, styrka och patos.

Guvernörsvalet blev en, hrm, missräkning, men nog kan Grisham & co göra T.S.O.Ls fans nöjda med “Divided we stand”, bandets trettonde album. Här finns nämligen allt det som gjort under en drygt tjugofemårig karriär gjort dem till ett av de populärare underground-banden i USA; energi, uppstudsig och refrängstark punk’n’roll med Bush-fientliga och ibland rent anarkistiska förtecken.

Särskilt inledande endorfinkicken “Sedative” och den ironiska “American” sticker ut och visar på en sällsynt vitalitet. Möjligen kan man skönja en viss pösmagad mättnad på vissa låtar och därmed känns den förmodat ilskna samhällskritiken ibland mer som en pliktskyldig pamflett än en drivkraft. Nog för att det finns tillräckligt med orättvisor att uppröra sig över i det amerikanska samhället, men ska man omsätta sina tankar och för utlopp för sin aggressivitet i treackords punklåtar krävs det mer än floskler som “Fuck you tough guy”…

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …