Diverse Artister – Nordic Lounge Vol.2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Mats Nordström)

[album, DNM / PP-Sales, betyg: -]

Som titeln antyder är Nordic Lounge en samling ganska mjuk och lättlyssnad musik. Artisterna som medverkar rör sig främst i trakerna kring jazzig electronica och stillsam house. Just nu känns det som ett fint soundtrack till hösten. När det mörknat och regnet smattrar mot fönstren är det läge att sätta på skivan, krypa upp i ett soffhörn och lyssna på skön musik.

Tanken med samlingen är att visa upp det mest intressanta Skandinavien har att erbjuda inom genren och visst finns här flera riktigt starka kompositioner. Det gäller dock att man orkar ge skivan tid för det dröjer några lyssningar innan låtarna börjar träda fram. Efterhand lyckas framförallt Stateless, Cloud, Plej, Hird och Nuspirit Helsinki trollbinda mig med sina vackra melodier och finurliga beats. Som så ofta när det gäller samlingar finns här dock även några spår som känns mindre angelägna och i ett par fall rent av tråkiga. Guldkornen gör skivan köpvärd och de svagare spåren drar ner slutbetyget något.

Låtlista
1. Plej – Blue
2. Ernesto´s – Simon says
3. Stateless – All of a sudden
4. Gonky business feat. Bless – Change
5. Cloud feat. Yoanna – Thinking of you
6. Plej – Seasons (Hird warmup remix)
7. Similou – Orchid queen
8. Nuspirit Helsinki – Subzero
9. Ben Horn – Straight from the hideout
10. Koop – Relaxin' at club f****n
11. Bugge Wesseltoft – Lone
12. Hird – Getting closer

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …