Thursday , April 25 2024

Polyspace – Tactual Sense

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Funkwelten, betyg: -]

Jag förmodar att många av er är bekanta med Future Sound Of Londons Dead Cities och Massive Attacks Mezzanine? Om inte, så är det två nattsvarta och suggestiva skivor som förflyttar lyssnaren till en dystopisk och skrämmande värld. Två mycket, mycket bra album, bör naturligtvis tilläggas.

Jag skulle inte alls bli förvånad om Andreas Geisler och hans Polyspace låtit sig influeras av nämnda titlar. Tactual Sense är nämligen även den mycket mörk, mystisk och hypnotisk. Men tyvärr måste jag även lägga till ett fjärde, och mindre smickrande, adjektiv, “händelsefattig”.

Tro nu inte att undertecknad är en notorisk 8o-talsnisse som kräver glättiga refränger för att dela ut höga betyg. Nej, jag föredrar verkligen Brian Eno och Eric Satie framför Benny Andersson och Vince Clarke. Det handlar om att det finns bättre och sämre ambient techno. Även om Polyspace skapar en del trevliga Aphex Twin-känslor, når de inte riktigt ända fram.

Tactual Sense skulle fungera utmärkt som soundtrack till en dunkel science fiction-film. Möjligen skulle den även kunna göra succé som bakgrundsmusik till en installation på ett modernt museum? För hemmabruk blir det dock i segaste laget.

Summa summarum, en kompetent men aningen långtråkig ambientplatta. Det finns dock anledning att undersöka det tyska skivbolaget Funkweltens utbud, då de verkar ha många unga spännande technoartister på gång…

Om Webbmaster

Kolla även

Freddie Wadling och Henrik Cederblom spelar och sjunger sittandes på varsin pall.

Nu släpps tidigare outgivet material med Freddie Wadling!

Freddie Wadling framstår så här sju år efter sin död allt mer som ett unikum …