Saturday , April 13 2024

Koop – Waltz For Koop (alternative takes)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Compost/Border, betyg: -]

Denna skiva bjuder på diverse mixar av materialet från Waltz For Koop. Originallåtarna har stöpts om av intressanta namn som Richard Dorfmeister (stor inom technoscenen) och DJ Patife (brasiliansk drum'n'bass-guru). Resultatet blir en snygg blandning av jazz, drum'n'bass och soulpop. De inlånade vokalisterna sjunger mycket bra och produktionen är klockren. Allt andas sofistikering och god smak.

Men som den observante läsaren redan har noterat, har Koop inte erhållit ett toppbetyg. Vad är det egentligen frågan om? Jo, hela skivan känns fruktansvärt beräknad. Väldigt mycket hjärna, men allt för lite hjärta. Det är helt enkelt så smart och klanderfritt att känslan förvinner och det känns en smula ointressant. Istället för att vara den felande länken mellan Adam F och Herbie Hancock ger skivan Coffee House- och Bo Kaspers-vibbar. Supersnygg barmusik för urbana, lagom intellektuella och allt för hippa människor…

Att Koop är en mycket begåvad grupp är det inget snack om. Frågan är bara om de inte varit för klyftiga för sitt eget bästa den här gången?

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …