Thursday , June 20 2024

To My Surprise – To My Surprise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ola Karlsson)

[album, Roadrunner/Border, betyg: -]

Slipknot-monstret har så smått börjat yngla av sig. Och för varje ny platta med en demaskerad medlem framstår vidden av Iowa-bandets begåvning allt tydligare. Nu är det dags för mannen bakom clownmasken, M. Shawn Crahan att debutera med sitt soloprojekt som lystrar till det mycket passande namnet To My Surprise.

För det här är långt från Slipknots dödsföraktande metal. Crahan och hans två kumpaner blandar psykadelia och konstrock med sextiotalsekande pophooks och, för all del, experimentell metal och får till en bitvis uppfriskande mix som sjuder av liv och skaparlusta. Ibland tar den där lustan att leka över lite för mycket och lämnar låtarna vid sidan av, lite vilsna och ihåliga. Eller som Crahan själv så elegant uttrycker det; “I’m in the mood to ruin a melody / are you in the mood to ruin it along with me..”

Det är förvånansvärt milt och städat även om “Get it to go”, plattans bästa spår och tuffa “Turn it back around” visar var Crahan har sina rötter. Det är också när To My Surprise rockar som mest de är som bäst. I de softare låtarna kommer bristerna i låtskrivandet fram tydligare och bandet framstår där ibland rentav som lite mesigt. Och tänka sig, inte ett enda “fuck” på 73 minuter…

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …