Primal Scream – Dirty Hits

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Sony, betyg: -]

Primal Scream är utan tvekan ett av de viktigaste rockbanden som verkat under de senaste decennierna, även om (eller kanske på grund av att) de lika ofta ikläder sig en funky, själfull, dansant stass, eller som på senare tid allt oftare en hård, kall, elektronisk kostym. Här finns inga låtar från de två första albumen, Sonic Flower Groove och Primal Scream. Dirty Hits är en kronologisk exposé med startpunkt i Screamadelica (1991) och innehåller de flesta singlar som släppts sedan dess och några albumspår.

Och det är en imponerande, dock något schizofren, låtlista. Screamadelicas souliga, psykedeliska material följs av de svängiga riffrökarna från Give Out But Don’t Give Up. Sedan lugnar det ner sig under några spår från dubtrippen Vanishing Point för att övergå i electropunk-knasandet och ambientinfluenserna från XTRMNTR och Evil Heat. Så även om Dirty Hits kan kännas lite avig att lyssna på rakt igenom så är den ett utmärkt exempel på den variationsrikhet och innovationsförmåga Primal Scream besitter.

Dirty Hits har även givits ut i en begränsad upplaga där en bonus-cd med remixer medföljer.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …