Sunday , February 25 2024

Diverse Artister – Stop Me If You Think You've Heard This One Before

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ola Karlsson)

[album, Rough Trade/Border, betyg: -]

Att en platta kommer från anrika brittiska indiebolaget Rough Trade borgar om inte för en viss kvalitet, så åtminstone för att det inte ska vara ointressant. Oavsett om det handlar om skev powerpop, urflippad psykadelia eller bara “vanlig” (nåja..) pop har bolaget en sällsynt förmåga att lyckas hitta russinen i kakan.

Och i samband med bolagets 25-årsjubileum passar man naturligtvis på att hylla sig själva, flera gånger om. På denna samling är idén lika enkel som genial; låt den nya generationen RT-band tolka ett gäng klassiska låtar ur bolagets backkatalog.

Således får vi här höra Adam Green tolka Young Marble Giants magnifika “Eating noddemix”, Elizabeth Frazer göra Robert Wyatts undersköna “At last I am free” rättvisa och Royal City ta The Strokes “Is this it” till helt nya höjder.

Det finns fler toppar, som till exempel The Veils version av Scritti Polittis “Lions after slumber” och Eastern Lanes “Fa Ce La”, efter The Feelies förlaga, och även om det ibland är mer av kuriosakaraktär över vissa spår blir det, i sann Rough Trade-anda, aldrig någonsin ointressant. Happy birthday!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …