Acces All Areas på Mondo i Stockholm

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Sven Eklöv)

England och Sverige anses idag vara de främsta länderna när det gäller Popmusik och för att markera detta arrangeras det mellan den 26-27 november ett showcase på Mondo i Stockholm för både allmänhet och branschfolk där besökarna kommer att få ta del av livemusik, föreläsningar, diskussioner och mycket annat.

Ansvariga för detta evenemang är respektive lands statliga myndigheter vars arbete är att marknadsföra inhemsk musik och andra kulturella verksamheter utomlands. Och det program som dessa myndigheter tillsammans med sina samarbetspartners vilka bl.a. är New Musical Express och Kulturfrämjandet har satt ihop är imponerande.

Dagtid är evenemanget öppet för branschfolk och kommer då att innehålla föreläsningar och diskussioner runt flera intressanta ämnen som t.ex. marknadsföring och copyright.

Efter en hel dag för branschfolk öppnas dörrarna klockan 17.30 för allmänheten och då kommer det bli liveuppträdanden från Melody Club, Jose Gonzales, First Floor Power, The Concretes, Bad Cash Quartet, Futureheads, Her Majesty, M.A.S.S., Coin-Op, David And The Citizens, Hell On Wheels, The Teenage Idols, Kamera, Whyte Seeds, The Concretes, The Hommos, The Wilson Hospital, The Universe, Soak The Sin, Hank, Sofia Gustavsson samt Mark O Sullivan (Mighty Quark/D7).

Det blir även bli publika samtal med möjlighet att ställa frågor till Showcasets hedersgäster vilka är musikjournalisten och författaren Tony Parson som skrivit boken “A Man And A Boy” vilken har sålt i över en miljon exemplar, och vars karriär som musikjournalist började på anrika New Musical Express. Förutom sitt författande skriver han idag för The Mirror och flera andra tidningar och Malcolm Mclaren, som blivit en legend i musikvärlden och bl.a. ligger bakom Sex Pistols.

Varje dag avslutas sedan med att Stockholmsklubbarna Bomben, Fritz Corner och Step-On ser till att alla danssugna får sitt lystmäte tillfredställt.

Och spelar man i ett band men ännu inte fått skivkontrakt så kommer det varje dag finnas möjlighet att få sin musik bedömd av en professionell jury, som på onsdagen består av Lesley Bleakley (Beggars Group, US), Johan Hargeby (A & R Sound Pollution), David Mortimer-Hawkins (A & R Stockholm Records), Steve Lamacq (BBC Radio 1, UK), Pelle Gustavsson (P3). Och på torsdagen är det Carolina Eriksson (A&R United Stage), Joakim Gävert (Imperial Records), Anders Johansson (Stockholm Records), Steve Lamacq (BBC Radio 1 and 6 Music), Lars Tengroth (A&R Playground Music) samt Karin Gunnarsson (P3) som står för bedömningen.

Biljettpriserna ligger på 200 för en dagbiljett, och 300 för en tvådagarsbiljett. Vilket är otroligt billigt med tanke på vad man får för pengarna. Och de ställen som säljer dessa biljeter är Ticnet, Pet Sounds och Record Hunter.

Vill man ha mer info om detta showcase som både Ztv, MTV, BBC och Japans största tv-kanal kommer att rapportera ifrån är det bara klicka sig in på den snyggt designade och lättmanövrerade officiella siten.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …