The Creatures – HÁI!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Sioux Records/Border, betyg: -]

Äkta makarna Siouxsie & och Budgie som inför varje ny skiva de gett ut under namnet The Creatures bytt sound och inspelningsplatser har denna gång spelat in plattan i Japan i samarbete med Taiko trummisen Leonard Eto.

Resultatet av detta samarbete har blivit en av årets mest fascinerande och udda plattor där Budgies trummor och Marimbas, Etos Taiko trummor samt Siouxsies säregna röst möts i en perfekt symbios.

Musiken består nästan uteslutande av trummor och Siouxsies säregna röst som fortfarande har förmågan att fånga lyssnaren, och förutom de orientaliska influenserna finns det även en väldigt mörk Gothstämmning över det hela.

Skivan ges även ut i en begränsad upplaga som dubbel-cd, där man på den extra plattan får alla spåren i instrumental version. Ja eller nästan instrumentala versioner kanske jag ska säga, för här och var sjunger på Siouxsie både på japanska och engelska.

The Creatures har fått mycket beröm för “HÁI” vilket förövrigt betyder hej på japanska, och jag kan bara instämma i berömmet.

Och vill du veta mer om Taiko trummor, finns det en mycket bra länk här till höger.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …