Asta Kask – Kravallsymfonier 78-86

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Birdnest, betyg: -]

Jag är en sådär fem-tio år för ung för den svenska punkens första storhetsperiod. Jag var heller inte speciellt intresserad när den fick en renässans i början av 90-talet, då grunge, west coast hiphop och Madchester var på tapeten. Följaktligen har Asta Kask aldrig varit ett band som jag har varit speciellt intresserad av. Asta Kask var däremot med vid båda tillfällena, de hade nämligen sin storhetstid i mitten av 80-talet och har sedan dess gjort en återförening. Nu är det dags för den andra vilket innefattar såväl samlingsskiva (en dubbel) som turné.

Asta Kask lär vara mest kända för att ha populariserat tvåtakten inom den svenska punken. Och det är ju trevligt, men oftast blir det bara tjatigt. Jag kan förstå att de här låtarna en gång i tiden betydde någonting för en del människor, men jag misstänker att den tjusningen i grund och botten ligger i sympatier med texterna. Kravallsymfonier fungerar nog bäst för dig som gillar Asta Kask men aldrig tagit dig för att köpa en skiva med dem. Eller för komplettister som är ute efter demoinspelningarna och de så kallade godbitarna som finns med på andra skivan. Plus i kanten för den genomarbetade biografin och låtkommentarerna som medföljer.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …