Thursday , April 18 2024

Relaxed Muscle – A Heavy Night With

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Rough Trade / Border, betyg: -]

Det känns verkligen berättigat att undra vad Jarvis Cocker egentligen håller på med. Han går numera under pseudonymen Darren Spooner, sminkar sig som någon av medlemmarna i Dark Funeral och vägrar ge andra intervjuer än över telefon användandes en voicedekoder för att maskera sin röst. Relaxed Muscle är ett av de underligare brittiska sidoprojekt som uppstått på senare tid. Damon Albarns virtuella serietidningsgrupp Gorillaz ter sig fullkomligt logisk i jämförelse med detta. Utöver Jarvis Cocker består Relaxed Muscles medlemmar av Richard Hawley från Pulp och Add N to (X) samt Jason Buckle från Fat Truckers.

A Heavy Night With är fylld med brittisk bad boy-electrorock som hamnar någonstans mellan förorternas barnkammare och de närliggande städernas mörka bakgator. “I’ve seen the future, and it’s not bright” sjunger Jarvis, eller om man nu ska kalla honom för Darren, i öppningsspåret “The Heavy”. A Heavy Night With återger en ganska mörk, ibland nästan gotisk, och smutsig bild av hur ett vanligt ungt liv i England kan te sig.

Detta är ljusår ifrån gamla Pulphits som “Common People” och “Disco 2000”. Istället låter de rätt tunga melodierna med de underliga samplingarna mer som just Add N to (X) och Suicide, men det finns även tydliga rockinfluenser. Avslutande “Mary” är en Bob Dylan-aktig ballad om förlorad kärlek där ett telefonsamtal mellan Jarvis och dennes exfru återges.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …