Thursday , April 18 2024

Suede – Singles

Review Overview

Betyg - 4

4

"Can’t Get Enough" är nog den enda av de senare singlarna som fortfarande håller. Köp hellre Suedes tre första album.

User Rating: Be the first one !
Suede - Singles, omslag
Skivbolag: Sony Music

När intresset för ett band som en gång varit oerhört populärt har svalnat finns ett antal utspel till hands. Suede har nyligen använt sig av två av de kanske mest uttjatade tricken i formelsamlingen. Först släppte de den här singelsamlingen och nyligen annonserade de mitt under pågående turné att de kommer att splittras.

Så lägligt, för då kanske fler passar på att köpa en konsertbiljett, nu när det trots allt ändå är sista chansen att se Suede. Här bjuds vi såklart på den obligatoriska tidigare osläppta singeln (“Attitude”) och det räcker att nämna att Singles hade mått bättre utan den.

Men om man struntar i cyniskt marknadstänkande och istället lyssnar igenom skivan i fråga är det svårt att bortse från att Suede släppt många oerhört bra popsinglar. Men det var länge sedan. Under Bernard Butler-perioden levererade de “The Drowners”, “Animal Nitrate”, “So Young” och “We Are The Pigs”. Och även fast många bryskt hävdar att Suede inte varit sig likt sedan dess håller samtliga singlar från Coming Up hög kvalité. Det var först i och med albumet Head Music som de hamnade riktigt snett. “Can’t Get Enough” är nog den enda av de senare singlarna som fortfarande håller. Köp hellre Suedes tre första album om du inte redan har dem.

Skribent: Pelle Olofsson

Om Per Lotsander

Kolla även

The Slashes – ”My Empty Case”

Gillar ni Interpol, Editors, The Smiths och Echo & the Bunnymen? Då är det en …