Thursday , June 20 2024

Fred Eaglesmith – Balin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, AML Records, betyg: -]

Den musik Fred Eaglesmith skapar är en skön motpol till det mesta av dagens musikflöde, då den är helt i avsaknad av kommersiell inriktning, avancerade elektroniska instrument och mycket annat av det vi hittar inom dagens musik.

Så vad är det då för musik denne man gör? Jo det är rak och enkel Country/Hillbilly nära besläktad med Hank Williams och Johnny Cash tidiga inspelningar.

På denna platta vilken är den senaste han släppt får vi 17 låtar framförda av honom och hans band på Banjo, Fiol, Mandolin, Bas samt Akustisk gitarr, och med texter och musik som ligger fjärran från vad man brukar få höra.

Dessa texter är små berättelser om vardagen i ett USA vi sällan hör talas om och handlar bl.a. om hur han råkat skjuta grannens hund eftersom han trodde det var en Coyote, den nya traktorn en god vän köpt och så vidare.

Nu gör visserligen Freds breda dialekt det lite svårt att hänga med i berättelserna, men som tur är finns alla texter tryckta i innerhäftet vilket gör det hela lättare att sätta in sig i dem.

Detta är en skiva gjord med stora doser kärlek och den förvaltar väl arvet efter både Johnny Cash och Hank Williams.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …