Coal Chamber – Giving The Devil His Due

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Roadrunner / Skiva, betyg: -]

Det är nästan imponerande hur amatörmässiga Coal Chamber låter, med tanke på att de haft skivkontrakt sedan 1997. De slog igenom när nu-metalvågen var som högst och har mirakulöst nog lyckats att överleva sedan dess. Giving The Devil His Due är en samling B-sidor, demos och remixer av tidigare singlar. För de som tidigare inte har hört Coal Chamber kan de enklast beskrivas som en blandning av de arga pojkarna i Machine Head och det vedervärdiga postgrungebandet Godsmack. Sångaren Dez Fafara låter som han skulle kunna vara Robert Flynns lillebror eller Marilyn Mansons kusin; han är en tamare variant som gör tafatta försök att aggressivrappa som den förste eller småskälla som den andre. De simpla och tunna metalmelodierna bjuder inte på någon som helst variation. Till och med när de ger sig på en egen variant av Bloodhound Gangs “Fire Water Burn” i “Sway” låter det precis likadant som på skivans övriga nitton spår.

Att ett band som Coal Chamber kan existera än idag är ett av universums större mysterier.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …