Mobile Homes – EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[ep, BMG, betyg: -]

Det råder ingen tvekan om vilka som är Mobile Homes stora förebilder. Praktiskt taget allt de har släppt under sin långa karriär har mer eller mindre låtit som en viss grupp från Basildon. Även denna EP (praktiskt nog döpt till just “EP”) har tydliga Depeche-influenser. Den låter nämligen som Violator uppblandad med lite The Mission.

Verkar det vara en trevlig kombination? Visst, det är inget fel på soundet. Problemet är snarare att låtmaterialet inte är speciellt starkt. Även om det är ganska trevligt medan jag lyssnar, minns jag väldigt lite när musiken har tystnat. Det saknas helt enkelt det där lilla extra som gör en skiva minnesvärd.

Inte desto mindre kan jag rekommendera denna EP till notoriska Depeche-fantaster. Det välbekanta, melankoliska soundet finns ju där. Att det är allt annat än nyskapande och spännande är en annan historia…

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …