Thursday , December 1 2022

Mobile Homes – EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[ep, BMG, betyg: -]

Det råder ingen tvekan om vilka som är Mobile Homes stora förebilder. Praktiskt taget allt de har släppt under sin långa karriär har mer eller mindre låtit som en viss grupp från Basildon. Även denna EP (praktiskt nog döpt till just “EP”) har tydliga Depeche-influenser. Den låter nämligen som Violator uppblandad med lite The Mission.

Verkar det vara en trevlig kombination? Visst, det är inget fel på soundet. Problemet är snarare att låtmaterialet inte är speciellt starkt. Även om det är ganska trevligt medan jag lyssnar, minns jag väldigt lite när musiken har tystnat. Det saknas helt enkelt det där lilla extra som gör en skiva minnesvärd.

Inte desto mindre kan jag rekommendera denna EP till notoriska Depeche-fantaster. Det välbekanta, melankoliska soundet finns ju där. Att det är allt annat än nyskapande och spännande är en annan historia…

Om Webbmaster

Kolla även

Feuerschwanz – stöper om ”Gimme! Gimme! Gimme!” till humoristisk medeltidsmetal

1979 släppte ABBA discopopsingeln ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)”, där Agnetha Fältskog med …