Esther – Esther

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Uffes Records/Border Music, betyg: -]

Första gången jag hörde talas om Esther var när jag såg dem i ett inslag på Studio Pop, och det positiva intryck jag fick då förstärktes när jag några månader senare fick tillfälle att se dem live. Och intrycket håller i sig efter jag hört denna singel från dem.

I likhet med mycket annat inom svensk Rockmusik idag kommer bandet från Växjö och det som David (Bas), Fredrik (Gitarr), Per (Gitarr), Claes (Trummor) samt Markus (Sång) snickrat ihop är charmig, spretig, trallvänlig och oemotståndlig Rockmusik med en doft av 60-talet över sig

Singeln består av tre spår och efter lyssnat igenom dem vill jag definitivt höra mer, så jag hoppas att det inte dröjer länge innan det kommer en fullängdare från bandet.

Avslutningsvis kan nämnas att om ni har tillfälle att se gruppen live så tveka inte utan gör det, inte bara för deras musik utan även för Markus som har en utstrålning på scenen som många andra rocksångare bara kan drömma om.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …