The Latin Kings – Omerta

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Redline Records/Virgin, betyg: -]

Efter nästan tre års tystnad återvänder The Latin Kings till rampljuset och även om det hänt mycket på den svenska Hiphop scenen under dessa tre år räcker det med en genomlyssning för att konstatera att Dogge, Salla och Chepe fortfarande är kungarna inom svensk Rap.

Musikaliskt har trion bara nöjt sig med en finslipning av det gamla välbekanta T. L.K soundet, vilket resulterat i tyngre beats samt att Dogge blivit ännu grymmare bakom micken, och även om en del sura kritiker säkert kommer att klaga på att trion inte förändrat sig mer är jag nöjd, för varför ska man göra stora förändringar i något som redan från början är av hög klass?

Även denna gång har trion plockat in gästartister som man inte direkt förväntar sig att höra på en platta, och av dessa är det Cyndee Peters som tillsammans med Dogge gör den otroligt vackra och gripande “Tack Gud” man minns bäst efteråt.

Detta är en otroligt stark platta som glöder av energi rakt igenom och även om det finns mycket bra på den svenska Hiphop scenen kommer inget av det upp i samma klass som “Omerta”

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …