Wednesday , April 17 2024

Popcorn 2003, 24-26/10

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Pelle Olofsson)

För andra året i rad arrangeras musikfilmsfestivalen Popcorn på Södra Teatern och Kägelbanan i Stockholm. I helgen visas över trettio dokumentärer, konsertfilmer och musikvideocollage på tre biodukar.

Precis som förra året innehåller programmet såväl nyare filmer som klassiker. Bland de förra märks Studio One Story (Clement Dodd, Horace Andy, The Skatalites, m fl), Beef (50 Cent, Ja Rule, Jay-Z, m fl), If I Should Fall From Grace: The Shane Macgowan Story och Life On Christoffer Street, som handlar om hiphopare på New Yorks välkända gaystrip. Bland klassikerna återfinns Music Is The Weapon (Fela Kuti), Cracked Actor (David Bowie) och The Man, His World, His Music (Johnny Cash).

Varje kväll avslutas med klubbar på Kägelbanan, som arrangeras tillsammans med Beatbox, J-OL (Johanna Olofsson), Metropolis och Slick. Dessutom bjuds det på “gratis film, dj's och annat” i Södra Teaterns foajébar varje dag från kl 17.

Medlemskap i Popcorn kostar 60:- och biobiljetterna endast 45:-.

Mer info och biljetter: www.popcorn.nu

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …