Backyard Babies samlar popstjärnor – Dags för Band Aid i repris?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

Den femte november släpps de svenska partyrockarna Backyard Babies fjärde fullängdsskiva. “Stockholm Syndrome” heter den och innehåller bland annat låten “Friends” där Dregen, Nicke Borg och de andra har låtit en mängd popstjärnor sjunga en snutt.

Joey Ramone, Nina Persson, Danko Jones, Hellacopters, Michael Monroe, Turbonegro, L7, Nomads och The Dictators är några av de runt 30 personer som gästar på låten.
– Vi skrev den redan när vi skrev “Making enemies is good”, som lite av ett skämt, en plojgrej. Det är en sån “Louie, Louie”- rifflåt, berättar Backyard Babies-sångaren Nicke Borg.
–Och så var vi så jävla trötta på att alla band, speciellt inom hiphopen, skulle ha “featuring” nån jävla gästartist till höger och vänster. Man skulle dra fram nån gammal drake på gitarrsolo eller nån annan jävla rappare man inte bryr sig om i alla fall. Så vi kom på iden att: fan, vi har bara gästartister på hela låten och sjunger bara refrängen själva.
–Textiden var att man berörs av folk runtomkring en, vare sig det är vänner eller ovänner så påverkar de en.
–Vi började faktiskt spela in -99, då fick de här personerna skriva sin egen textrad och sjunga in en versdel. Det är en jävla lista på folk, vi åkte runt med en bandspelare i Stockholm, Los Angeles och Helsingfors och så satte vi ihop det i somras. Jag kan inte komma på nån som gjort nåt liknande, närmast är väl Bob Geldof och Band Aid. “We are the weird”, kanske vi skulle kalla oss.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …