Wednesday , July 24 2024

Sparks Of Seven – Album No.1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Burning Heart, betyg: -]

Inledande “Sparx:7” domineras av ett halvdistat monster till basgång som skulle få självaste Peter Hook att fundera på att byta karriär. Därför är det inte förvånande att den lika gärna skulle kunna vara instrumentalspåret som inte fick plats på New Orders Crystal.

Album No.1 är inspelad helt och hållet på analog utrustning. Det hörs också på den varma ljudbilden, som inte för den skull på något vis känns mjäkig. Mot den kulissen spelas Sparks Of Sevens bångstyriga debutalbum upp och det låter ungefär som om Soundtrack Of Our Lives fick för sig att göra en fri tolkning av Primal Screams Give Out But Don’t Give Up. En skön blandning av garagerock, psykadelisk pop, p-funk och träskrock som varken känns krystad eller påklistrad. Snarare pigg och uppfriskande.

Men det är på de instrumentala låtarna som Sparks Of Seven lyser allra starkast. Förutom ovan nämnda “Sparx:7” lyckas de få till samma analoga groove som det tidiga Air på “Heroes Of Rejected Souls”, och på “Lost” befinner de sig plötsligt inom ramarna för, hmmm… alt-country. God variation utan att tumma på kvalitén.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …