Blackstrap – Ghost Children

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Sally Forth Records/V2 Music, betyg: -]

Gör man som Blackstrap och spelar in debutplattan för egna pengar och sedan skickar runt den till olika bolag för att se om någon kan tänkas vara intresserad att ge en ett skivkontrakt gäller det att man har något extra att erbjuda. Och det har Jonatan Westh, Maria Lindén, Henrik Rubensson, Markus Bergqvist och David Karlsson verkligen.

Det som dessa fem personer knåpat ihop är en rätt tung, melodiös och psydelisk ljudbild vilken känns väldigt närbesläktad med det sound Jefferson Airplane hade i slutet på 60-talet. Detta egna sound skiljer sig väldigt mycket från allt annat jag hört när det gäller inhemsk Rockmusik inte bara när det gäller musikstilen utan även för att det inte låter svenskt om det. Faktum är att det var först efter jag läst pressreleasen jag förstod att detta var ett svensk band.

Efter första lyssningen av plattan hade jag bestämt mig för att ge plattan en fyra, men efter att ha lyssnat på den en tid har det betyget ändrats till en femma.

Motiveringen till det höga betyget är dels att detta skiljer sig så mycket från allt annat i Sverige och dels för att det kort och gott är en jävligt bra Rockskiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …