Magnet – On Your Side

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Ultimate Dilemma/Warner, betyg: -]

Bakom namnet Magnet döljer sig en norrman vid namn Even Johansen, som så många andra intressanta norska artister har han sina rötter i Bergen men den här gången handlar det varken om koftpop eller electronica. Hans andra fullängdare, “On Your Side” är inspelad i en liten studio i Skottland och där har han arbetat fram ett relativt unikt sound inom den genre han rör sig inom. Han lindar in sin Singer/songwriter pop i den omgivande miljöns dunkla och svartvita mystik samtidigt som han försiktigt väver in inslag av soul, electronica och orkestrala arrangemang, som i sin tur förvandlar varje spår till en liten färgsprakande regnbåge. Låtarna är snyggt och enkelt uppbyggda och hans varma stämma svävar på ett moln mellan Thom Yorke’s säkerhet och Jeff Buckley’s rastlösa ande.”Last Day of Summer”, “Where Happiness Lives” och “Lay Lady Lay”, Dylancovern Even gör tillsammans med Gemma Hayes, är alla låtar som skulle göra den allt mossigare Ryan Adams grön av avund.
En stadig kur för själens välmående.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …