Saturday , April 13 2024

The National Anthems – Before The Storm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Defiance Records, betyg: -]

Svenska debutanter finns det gott om i år. Vissa av dem lyckas till och med fixa kontrakt med utländska skivbolag. Ett sådant band är The National Anthems vars debutalbum ges ut på tyska Defiance. Om det beror på ett svalt intresse för dem i Sverige, eller på att utländska skivbolag tycks vara helknasiga i svenska band just nu tänker jag inte spekulera i.

Before The Storm domineras av ballader som ofta påminner om REM:s tråkigare ögonblick (jodå, TNA använder också e-bow). Ibland smygs lite Radioheadkrydda in i ljudbilden och det är så här jag kommer ihåg att Redhouse Painters lät (men jag har nog fel för jag lyssnade aldrig på dem). Det finns dock ljusa ögonblick. The National Anthems låter klart bättre när de ökar tempot, som i “Plastic Love” och powerpoppiga “A Hint Of Beauty”. Det var ju det där med alla ballader då.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …