Thursday , December 1 2022

Obie Trice – Cheers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Shady Records/Universal, betyg: -]

Till skillnad från 50 Cents platta som med sitt polerade och tillrättalagda sound kändes lite för kommersiell för min smak har Obie Trice debut ett mycket råare, tyngre och aggressivare sound som känns mer underground och äkta än 50 Cents.

Plattan är utgiven på Eminems label och självklart är det han och Dr Dre som producerat allt utom “Bad Bitch” vilken producerats av Timbaland, som även gör ett kortare inhopp bakom micken. Andra gäster är bl.a. Nate Dogg, D-12, Busta Rhymes, 50 Cent, Eminem och Dr Dre.

Bortsett från “Never Forget Ya” som är en smörig trist dussinlåt är det ett tungt pumpande, aggressivt sound som möter en och här och var poppar lite tongångar influerade av Industri/EBM upp, vilket gör att den sticker ut väldigt mycket från det mesta jag hört på sistone inom denna genre

Detta är definitivt en av årets bästa plattor när det gäller Rap och jag hoppas verkligen att Obie kommer röna samma stora framgångar som 50 Cent.

Men risken finns att den breda massan som inte är så insatta i denna musik kommer att undvika den just på grund av aggressiviteten och undergroundkänslan, men vi får hoppas jag har fel.

Om Webbmaster

Kolla även

Saint Mars & Tryzdin – “A Love Impossible”

Indiesynthwave-kollektivet Saint Mars består av begåvade konstnärer från ett flertal länder. Däribland musiker som tidigare …