Saturday , February 24 2024

Marilyn Manson – This Is The New Shit

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[singel, Nothing/Interscope Records / Universal, betyg: -]

“This Is The New Shit” inleds med att Manson mumlar “Everything has been said before / there's nothing left to say anymore”, vilket tyder på att han är medveten om att han börjar bli för gammal för att provocera. Istället bjuder han på en parodierande version av rockbranschen och även sig själv för den delen: “Rebel, rebel, party, party, sex, sex, sex, don't forget the violence”, vilket känns kul och uppfriskande. Men musikmässigt låter “This Is The New Shit” mest som Marilyn Manson brukar göra. Det är viskande verser som sedan exploderar i en högljudd refräng med ångvältstunga riff. För att vara uppbyggd efter det konceptet är detta en rätt bra låt, men det finns bättre alternativ på fullängdaren Golden Age Of Grotesque.

Av de två B-sidorna består den ena av den riktigt trista “Mind Of A Lunatic” där Manson mässar sin prettoprosa i nästan tio minuter, ackompanjerad till ett monotont akustiskt gitarrspel av John 5. Den andra är en onödig och dålig remix av “Mobscene” framförd av Prodigys galna clown Flint.

Marilyn Manson har tagit entertainerrollen på allvar och har fått positivt gensvar för detta, MTV.com utnämnde honom nyligen till den enda äkta artisten som existerar idag. Han är även påtänkt till rollen som Willy Wonka i Tim Burtons remake av Kalle och Chokladfabriken.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …