Hem / Recensioner / Placebo – Sleeping With Ghosts / Covers

Placebo – Sleeping With Ghosts / Covers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Hut / Virgin, betyg: -]

Fenomenet coveralbum är i princip alltid förkastligt dåligt. Placebo:s bonusskiva som medföljer en ny deluxversion av Sleeping With Ghosts är inget undantag. Det låter flera gånger som ett dåligt skämt, vilket man också hoppas att det är. Deras version av Boney M:s “Daddy Cool” är utomordentligt pinsam, Depeche Mode:s “I Feel You” falsk och vedervärdig, The Pixies “Where Is My Mind” och The Smiths “Bigmouth strikes again” är båda helgerån gentemot originalen. De övriga versionerna, som Kate Bush:s “Running Up That Hill” och Sinead O' Connor:s “Jackie”, är hyfsat acceptabla covers, men även bleka och helt onödiga sådana.

Jag gillar verkligen Placebo annars. Sleeping With Ghosts är ett riktigt starkt album, men den nya bonusutgåvan är helt onödig och kan endast glädja de mest rabiata fansen.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Way Out West visade sig från sin bästa sida

Väderprognosen visade regn i stort sett hela helgen. The Cure var det stora utropstecknet i …