Sunday , February 25 2024

Placebo – Sleeping With Ghosts / Covers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Hut / Virgin, betyg: -]

Fenomenet coveralbum är i princip alltid förkastligt dåligt. Placebo:s bonusskiva som medföljer en ny deluxversion av Sleeping With Ghosts är inget undantag. Det låter flera gånger som ett dåligt skämt, vilket man också hoppas att det är. Deras version av Boney M:s “Daddy Cool” är utomordentligt pinsam, Depeche Mode:s “I Feel You” falsk och vedervärdig, The Pixies “Where Is My Mind” och The Smiths “Bigmouth strikes again” är båda helgerån gentemot originalen. De övriga versionerna, som Kate Bush:s “Running Up That Hill” och Sinead O' Connor:s “Jackie”, är hyfsat acceptabla covers, men även bleka och helt onödiga sådana.

Jag gillar verkligen Placebo annars. Sleeping With Ghosts är ett riktigt starkt album, men den nya bonusutgåvan är helt onödig och kan endast glädja de mest rabiata fansen.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …