Wednesday , July 24 2024

Days Of Fate – Home Made Cake Of The Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, RABAZco Musikpromotion, betyg: -]

Jag erkänner direkt: jag har aldrig hört talas om bandet innan jag fick skivan i mina händer. Men efter ett par genomlyssningar så insåg jag att det finns något här. Om jag skulle våga mig på att beskriva musiken så blir det nog en kombination av De/Vision, Mesh och Red Flag. Vi snackar med andra ord ganska intellektuell synthpop med låg profil och siktet inställt på en fulländad produktion.

Personligen faller jag för spår som “Nervous Times”, “Leaving My Avenue Today” och “Eternally” som har det där lättsamma och snygga man gärna förknippar med New Romantic-skolan. Salig blir jag däremot näst intill när Depecheinfluerade “Home-Made Cake Of The Day” passeras eller helt fenomenala “X-Pose” dyker upp. Den sistnämna kanske inte är mina grannars favorit, men dom känner definitivt igen den vid det här laget.

Som sagt, jag vet inte riktigt vilka Days Of Fate är, men jag kommer definitivt att hålla ögon (och öron) öppna efter dom framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …