Electric Six – Gay Bar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[singel, XL / Playground, betyg: -]

Det har gått riktigt bra för den skojfriska Detroitkvintetten Electric Six, särskilt i England där gruppen gjort succé med sin oseriösa partydiscopunkrock som påminner om Mike Pattons mer busiga stunder. Electric Six kommer senare i höst att göra mängder av spelningar för britterna. Den galna förstasingeln “Danger! High Voltage!” blev en stor hit och lyckades nå ända upp till den brittiska singellistans andraplats. Nu ersätts den av det andra singelsläppet från debutalbumet Fire, den medryckande och hejdlösa “Gay Bar”. Om man är på rätt humör är detta en ordentlig stämningshöjare på festen eller varför inte, en humörboost en trist vardag. Det är dumt och meningslöst, men samtidigt charmerande och svårt att värja sig för. B-sidorna “Don't Be Afraid Of The Robot” och “Take Off Your Clothes” går precis i samma anda som titelspåret.

Inom kort släpps en tredje singel från Fire betitlad “Dance Commander”.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …