Wednesday , July 17 2024

The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra.. – This Is Our Punk Rock, Thee Rusted Satellites Gather + Sing

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Constellation, betyg: -]

Som ni säkert inser vid en anblick av bandnamnet så kommer jag inte att skriva det igen.
The Silver.. är numera en sextett som mestadels består av medlemmar från Montrealbandet Godspeed You! Black Emperor och kollektivet runt dem. Redan när det står klart, förstår man att det här inte kommer att handla om någon lättsmält historia. Godspeed.. har alltjämt anklagats för att vara pretentiösa i överkant och detta album, The Silvers.. tredje i ordningen är inget undantag även om musiken inte har några större likheter.

Inuti det fantastiskt snygga omslaget döljer sig 4 spår som tillsammans klockar in på generösa 57 minuter, och visst, det blir en solid massa ljud att absorbera på en och samma gång.
Med hypnotiska röster och monotont plinkande gitarrer kastar Efrim och c/o in oss i ett kolsvart rum utan fönster, utan dörr. Med en suddig karta som enda hjälpmedel är det sedan upp till en själv att hitta vägen ut.

“This Is Our Punk Rock.. kräver en hel del engagemang av den som lyssnar, har man varken tid eller ork kan man lika gärna låta bli. Inledande “Sow Some Lonesome Corner So Many Flowers Bloom” gör den dock värd besväret om än bara för en liten stund när den bricka för bricka byggs upp med vackra arrangemang och mäktiga körspel.

Men en liten tugga i taget smakar bäst.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …