Wednesday , February 21 2024

Tiger Lou – Trouble And Desire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Startracks, betyg: -]

Startracks senaste stalltillskott består av en ung, kreativ kraft vid namn Rasmus Kellerman, förmodligen mer känd under namnet Tiger Lou.
I helgen stod hans taniga kropp som förband till amerikanske Josh Rouse på Pusterviksbarens scen i Göteborg och hänförde publiken med sin
smått fantastiska röst. Konserten inleddes med melankoliska gitarrballaden “Sam, As In Samantha”, samma spår som öppnar ep'n “Trouble And Desire”, och den mina vänner, är singer/songwriterpop när den är som allra bäst.

Stjäl man med finess så kommer man oftast undan med det i dagens retrotuggande musikvärld. När Tiger Lou trissar upp tempot i “Iggy Pop: The Passenger” doftande “Nova Lee” är det emellanåt på gränsen men som sagt, med nöd och näppe känns det förlåtligt när låten föga förvånande etsar sig fast mellan tinningarna.

För tillfället är Rasmus i full gång med att spela in sin första fullängdare tillsammans med sin högra hand, Rolf Klinth. Med “Trouble And Desire” som något slags förhandsfacit känns det som att det kan inte bli så mycket mindre än jäkligt intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Dollar

Kan ett nystartslån vara vägen till en ny musikstudio?

Att starta en musikstudio är en dröm för många producenter och ljudtekniker, men finansieringen kan …