Marcus Birro – Landet Utanför

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[bok, Tre Böcker, betyg: -]

Det handlar om X, en man som lever i litteraturens värld. Han tillbringar sina dagar med att anordna dueller mellan världshistoriens största författare i sitt huvud efter att ha fått sparken från sitt jobb i en bokaffär p.g.a. att han drabbats av en mystisk reumatisk sjukdom. Han träffar då den unga flickan Hannah som gör det lite lättare att handskas med sin kroniska sjukdom. Marcus Birro har lyckats skriva en varm och humoristisk skildring av människorna som lever utanför den rådande samhällsnormen. Personligheterna är starka, som vännen Morgan som skrämmer livet ur barn med sina dockteateruppsättningar. Kampen mot sjukdomen gör att X lär känna Jens, ett möte som korsar samhällsklasserna, sjukdomen tar ingen hänsyn till sånt. Så är det egentligen någon större skillnad mellan världarna, vilken värld vill man leva i och vem vill egentligen leva i vems värld?

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …