The Fondas – Coming Now!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Sympathy for the Recordindustry/ Border, betyg: -]

Precis som Gore Gore Girls vars skiva “Up All Night” jag nyligen recenserade här på siten kommer The Fondas från Detroit och med denna platta vilken är deras debutskiva presenterar de sig nu för oss svenskar.

Bandet utgörs av Julie Benjamin, sång, Chip Sercombe, trummor, Joe Burdick, bas och sång, Mark J Nimenski, gitarr, sång, bongas, maracas och tamburin och Steve Shaw ( ex Detroit Cobras) gitarr.

I likhet med många andra band baserar bandet sin musik på Garagerock från 60-talet, men det som gör att detta sticker ut från den stora massan är man blandat in influenser från Country och Pop. Och någon rädsla för att gå utanför ramarna har man inte heller, ibland blir det bara Country som t.ex. när man tolkar Hank Ballards “Where is the love”, och ibland som i egna kompositionen “Wanna be” blir det rå skitig Garagerock.

Två andra höjdare är dels sångerskan Julie Benjamin som om vi bortser från Sharin Foo i The Raveonettes har en av de rösterna inom denna genre. Den andra saken är bandets val av covers där de valt lie uddare låtar som det inte görs covers på så ofta. En av dessa är Del Shannons “Hey little boy” som är helt underbar.

Det enda minuset är att hela produktionen lider av ett rätt dåligt ljud som får skyllas på dåliga inspelningsförhållanden. Men bortsett från det så är detta utan tvekan årets debutplatta i denna genre och jag hoppas vi inte behöver vänta så länge vare sig på material från bandet.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …