Tuesday , March 28 2023

Superjoint Ritual – A Lethal Dose Of American Hatred

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Sanctuary Records, betyg: -]

Tuffingarnas tuffing Philip Anselmo verkar inte ledsen över att hans Pantera lagts ned. Men det borde han heller inte vara. Dels får han säkerligen en hel del stålar från Panteras kommande samlingsplatta, dels hävdar han att han har mycket roligare som sångare i Superjoint Ritual.

Det är däremot inte särskilt skoj att lyssna på dem. Föreställ er ett Pantera som lyssnat lite för mycket på Sick Of It All, Black Sabbath och Death. Inget nytt under solen alltså. Det positiva är att mr Anselmo fortfarande har metalvärldens hårdaste röst och jag blir rätt sugen på att damma av Panteras finaste alster Vulgar Display Of Power och Far Beyond Driven. Men det är inte därför Superjoint Ritual släpper en skiva år 2003.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …