Thursday , April 18 2024

The Raveonettes – Chain Gang Of Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Columbia/Sony, betyg: -]

Till skillnad från minialbumet som kom i våras har Sune Rose Wagner och Sharin Foo denna gång gått in för ett sound som är mer inspirerat av den musik som Mamas And The Papas, The Byrds och andra band från “The Summer Of Love Eran” gjorde i slutet på 60-talet.

Denna ändring har skapat ett helt nytt sound som fortfarande har kvar den tyngden och de distade gitarrerna som fanns på “Whip It On” men som bortsett från några låtar som t.ex.”Let’s Rave On” och “Heartbreak Stroll” är mer lättsamt. Och de har med detta även lyckats skapa ett sound som saknar motstycke i dagens Rockmusik, vilket är imponerande med tanke på hur många band det finns som gör musik inspirerad av 60-talet.

Jag har nu spelat denna platta nästan oavbrutet i några dagar och för varje lyssning blir jag mer och mer imponerad över ett band som redan på sin debutskiva inte bara gjort ett mästerverk utan även en blivande klassiker. Och av den Rockmusik som görs idag finns det bara ett band som ligger i samma klass som Velvet Underground och andra legendariska band och det är detta band.

Så nu är denna recension slut, spring iväg nu och köp “Chain Gang Of Love” för denna skiva ska man bara ha i samlingen om man gillar Rockmusik.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …