Wednesday , November 29 2023

Guided By Voices – Earthquake Glue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Matador/ Playground, betyg: -]

Vissa plattor knockar en redan efter några minuter in på öppningsspåret och denna platta vilken är den första jag hör från Guided By Voices är just en sådan skiva.

Även om bandet listas som ett Indie/Low-Fi band är det mest tidig Country, Neil Young, Rockmusik från sent 60-tal och till en viss del amerikansk Folkmusik som jag associerar till när jag lyssnar på de 15 spåren här. Spår 3 “I’ll Replace You With Machines” påminner väldigt mycket om Neil Young cirka 1972, och den otroligt vackra balladen men ack så korta balladen “My Son, My Secretary And My Country” påminner mig mycket om Hippiemusik från 60-talet t.ex.

Men oavsett vad man vill kalla innehållet på denna skiva så är det väldigt egen mångsidig musik som dukas upp framför en och även om plattan säkert skulle funka bra på en fest så ska man helst lyssna på den när man är själv för att man till fullo ska kunna ta till sig den.

Detta är en av de vackraste Rockskivorna jag hört på mycket länge och den är ett klockrent mästerverk rakt igenom.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …