Wednesday , July 17 2024

Client – Rock And Roll Machine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Toast Hawaii / Playground, betyg: -]

Client har lyckats att med minimal marknadsföring och ytterst få intervjuer lyckats nå förvånansvärt höga höjder. Kanske beror detta på att Andy Fletcher från Depeche Mode är inblandad, men jag tror hellre på att det beror på Clients förmåga att skapa enkla och snärtiga melodier, ackompanjerade av enkla, kalla texter. Första singen “Price Of Love” var en synnerligen dansvänlig historia, medan nya singeln “Rock And Roll Machine” är mer laid-back och soft.

“Rock And Roll Machine” är alltså andra singeln ut från Clients debutalbum. Låten är en stillsam och melodiös historia som, titeln till trots, för tankarna till betydligt mer elektroniska pionjärer än Elvis eller Buddy Holly. Singeln innehåller tre mixar av titellåten; dels Daniel Millers ganska uddlösa edit mix, dels den snygga elektroniska mixen som signeras av Andy Fletchers och slutligen den uppspeedade dansversionen av The Droyds.

Singeln innehåller även en tung mix av “Pills” samt en unik låt kallad “Daredevil”, ödesmättad och avskalad och med ett sound som man idag direkt härleder till Client. Den brittiska duon har verkligen hittat sitt egna sound inom den elektroniska genren, och jag kommer framöver alltid att stå längst fram i kön i skivaffären för att få ta del av deras nästa alster. För kanske är detta rock’n’roll, kanske inte. Oavsett vad takten och melodin antyder så är detta vacker elektronisk musik som kommer att funka långt in i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …