Tuesday , April 16 2024

Parker – Le Petomane

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Parker Records/ V2, betyg: -]

Tredje skivan från det band som åtminstone för mig gör den bästa musiken i Sverige i dag, och denna gång har deras excellenta mix av Pop/Rock som får mig att associera både till Garagerock från 60-talet och New Wave blivit lite tyngre och här och var har det även smugit sig in lite blås i musiken, och när detta sedan kompletteras med Eva Parker, Sveriges egen Rockdrottning ja då är lyckan total.

Textmässigt kretsar det mesta kring hjärta och smärta och även om det ämnet känns uttjatat så får det nytt liv när Eva Parker sjunger om det, lyssna bara på den smäktande balladen “What About Us” som går rakt in i själen.

Redan i min recension av singeln “Wham Bam Bam” förutspådde jag att detta skulle bli en platta med bara bra spår och att den skulle vara årets skiva. Och efter att “We Are Parker” som med sitt upp och hoppa runt tempo avslutat plattan kan jag bara konstatera att jag hade helt rätt

Köp, spela på hög volym och dansa lycklig till dessa 12 spår, för de är det bästa som gjorts i Sverige i år.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …