Wednesday , April 17 2024

The Locust – Plague Soundscapes

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Anti/Epitaph, betyg: -]

“I just want to change the way people look at music, or maybe just destroy it in general.”

Orden har yttrats av Justin Pearson, sångare och basist i The Locust. De lär vara något slags konstnärligt, dekonstruktivistiskt grindcoreband. Tjugotre låtar trängs på tjugoen minuter. Det enklaste sättet att beskriva The Locust musik är att använda splatterfilmsmetaforen. Ni vet hur det är att titta på en riktigt extrem splatterfilm. Det första blodet känns lite obehagligt, sen skrattar man ett tag, och till sist rycker man på axlarna. Det är helt enkelt omöjligt att bry sig. Precis så är det med The Locust. Jag har varken ändrat mitt synsätt vad gäller musik eller någonting annat. Snacka om missriktad pretention.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …