Green Carnation – A Blessing in Disguise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Martin Kleman)

[album, Season of Mist, betyg: -]

Green Carnation har blivit ett band att räkna med. Tidigare skivan Light Of Day, Day Of Darkness var i min mening rätt ett rätt svårlyssnat verk – och bestod bara av en enda timslång låt. A Blessing in Disguise är betydligt mer lättlyssnad, i det här fallet i en positiv bemärkelse. Skivan är verkligen riktigt bra därtill – mörk och melodisk metal med många lugnare partier karaktäriserade av experimentvilja. Att sångaren dessutom kan sjunga är en riktig bonus i sådana här sammanhang, i synnerhet i de mer avskalade partierna.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …