Perfect Music – Vill inte placeras i fack

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

Stockholmskvintetten Perfect Music bildades år 2000 och har sedan starten spelat in två demoskivor och gjort ett antal klubbspelningar. Själva beskriver de sin musik som poprocksynthdiscopop, vilket kanske inte är den mest koncisa rubriceringen man kan göra. Men Perfect Music:s musik innehåller faktiskt delar av samtliga genrer, om än i olika stora kvantiteter. Zero kontaktade bandets sångare Patrik Englund för en kort intervju.

Vad hade ni för syfte med Perfect Music när ni startade bandet och vad har hänt sedan gruppen bildades?

Att vara med i ett band är det bästa och roligaste sättet att spela och göra musik på. Och musik är det roligaste man kan hålla på med. Syftet med Perfect Music var att börja resan mot ett liv där man kan ägna sin tid åt det man älskar.

Under den tid Perfect Music har funnits har det hänt mycket. Efter två trummisbyten,en gitarrist som återvänt från studier i Göteborg och en sångare från studier i England m.m. hade vi “nystart” för bandet hösten 2002. Det var i och med detta som vår nuvarande trummis Tobias kom med i bandet. Nu har vi fem fasta medlemmar och tillräckligt med låtar för en fullängdare.

Från och med i höstas har vi också satsat väldigt hårt. Det har bl.a. lett till spelningar (bl.a. Popagandafestivalen på Stockholms universitet och Mosebacke), intervjuer (bl.a. i Stockholm City) och två demos.

Ni själva gillar att kalla er musik för poprocksynthdiscopop, är det någon av alla de genrerna som väger tyngre än någon annan?

Ja det är det. Man kan nog säga att disco väger lättast. Genom att kalla vår musik poprocksynthdiscopop garderar vi oss lite från att hamna i ett visst fack. Benämningen har en poäng eftersom alla kategorierna (pop, rock, synth och lite disco) finns representerade i vår musik.

Ni påminner en del om band som The Cure, U2, New Order och The Faint. Vilka är era största influenser?

De band du nämnt tycker de flesta av oss är bra. När det gäller influenser är det dock så att vi har lite olika favoritband. Därför känns det dumt att nämna några. Dessutom är det svårt att säga vilka band av dem man gillar som man påverkas/influeras av i sitt eget låtskrivande.

Vi har själva funderat på vilket band som är mest likt oss om vi bara fick välja ett. Vi kom inte på något bra alternativ eftersom bredden på våra låtar är relativt stor. T.ex. har vi synthiga discodängan “Here We Go” och tretaktslåten “Get Up!” med lite sextiotalskänsla.

Ni har gjort en hel del klubbspelningar i Stockholm, vad tycker ni om den lokala klubbscenen där? Finns det några Stockholmsbaserade band som ni gillar?

Just nu finns det många ställen att spela på i Stockholm vilket är kul.
När det gäller band så har vi några favoriter bl.a:

Futuro – Som vi upptäckte genom en artikel i förra numret av Zero. Vi ska troligen spela med dem i höst.
Lo Fi Fnk – Vi upptäckte dem när vi spelade på samma demofestival på Kulturhuset. De gillade vår låt “Here We Go” och ska göra en remix på den.
Östermalm – Deras skiva är mycket bra. Vi spelade tillsammans på klubben Rabbit
Fighter på Mosebacke i januari vilket var väldigt kul.
Paris – Ett band med bra låtar som kämpar hårt. Vi ser fram mot deras skiva i höst.
Slutligen gillar vi även Kamera.

Ni spelade in en demo i våras och har turnerat lite smått i sommar, hur ser den närmsta framtiden ut för Perfect Music? Finns det något skivkontrakt i sikte?

Den största grejen för oss nu är demo nummer 3, vilken vi kommer spela in i augusti. Demo 1 och 2 har vi spelat in själva p.g.a. pengabrist m.m. Nu känner vi att vi vill testa en riktig studio. Vi är som små barn precis innan julklappsutdelning. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går.

När det gäller skivkontrakt har vi känt att det känns lite konstigt att jobba hårt på det innan man har spelat live en hel del samt fått annan erfarenhet. Med nästa demo börjar det dock bli dags att jobba på skivbolagen.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …