Tuesday , March 28 2023

The Sonnets – City, Spark, Fire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[ep, Dead Frog Records, betyg: -]

De har ett cv som liknar de flesta andra svenska pop-/rockbands i kategorin up and coming. Spelat live i halva landet, snurrat på P3, delat scen med Ark, goda vitsord från någon betydande branschprofil/kritiker osv. The Sonnets mysiga softpop hade varit godkänd om inte sångaren envisats med att gå upp i falsett så ofta han bara kan. Väl framme vid sista spåret “Music” slår det mig att anonymiteten bottnar i ett totalt Coldplaykomplex. Så om du fortfarande undrar hur The Sonnets låter är det bara att lyssna på valfritt alster av Coldplay och tänka bort den skopa talang som Chris Martin & Co besitter.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …