Electronicadj´n Minus 8 – på besök på Hultsfredsfestivalen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

Schweizaren Robert Jan Meyer alias Minus 8 gör variationsrik och svårdefinierad elektronisk dansmusik. Han släppte tidigare i år sitt fjärde album i ordningen “Minuit”. Electronicadj´n besökte Hultsfred för första gången i sommar. Tobias Pettersson stötte ihop med Robert under festivalen.

Tjena Robert, hur var det att spela i Hultsfred?
– Jag gillade festivalen väldigt mycket. Miljön var underbar, det var intressanta artistbokningar och människorna var väldigt coola. Organisationen var strålande, det är ovanligt att allt funkar från A-Z. Åtminstone för min del var allt perfekt. Jag tyckte om att spela här och hoppas att publiken gillade mitt set.

Du bor i Zürich i Schweiz, hur är musiklivet där?
– Vi har en massa festivaler på sommaren. Den största är Paleofestivalen med ungefär 130 000 besökare. Vi har också en bra jazzfestival, som heter Montreux Jazz. Min bror som är rave/danceproducent håller också i några dancefestivaler. En heter Motion! och tar ungefär 15 000 personer, den andra heter Energy och lockar ungefär 30 000. Schweiz har en bra klubbscen och några bra electronicaproducenter, som folk från Straight Ahead och Shakedown.

Vad händer i sommar?
– Jag ska åka på semester till södra Italien. Och så ska jag göra några konserter med mitt nya band “Minus 8 & Band”. Jag kommer gärna tillbaka till Sverige, bara någon bokar mig till någon schysst klubb.

Skriven av: Tobias Pettersson

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …