Thursday , June 20 2024

Ausgang Verboten släpps på vinyl i Tyskland

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

Sydsvenska Dagbladet rapporterar idag att en syntkännare i Tyskland hittat en gammal demokassett med det forna Malmöbandet och ämnar ge ut den åttaspåriga inspelningen på vinyl. Ausgang Verbotens låtskrivare Patrik Book, numer främst filmregissör men även technomusiker under aliaset Da Book (albumet One taboo to go finns recenserat här på Zeros websida), intervjuas och säger: “Det känns märkligt. Det här är den första musik jag gjorde överhuvudtaget. Bland annat är min första låt någonsin “Light of humanity” med.”

Ausgang Verboten spelade electropop i den tillbakalutade Düsseldorf-skolan och är ett av få band från den tiden som verkligen stått tidens tand väl, materialet känns lika aktuellt idag som för knappt 20 år sedan. Sångare i Ausgang Verboten var Jesper Hanning, numer i Bradbury och i livebesättningen fanns bland andra Mikael Surdi som numer finns i den kritikerrosade houseduon Physics. Zeros redaktion önskar lycka till med skivförsäljningen och hoppas på återföreningsturné snarast!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …