Darkseed – Astral Adventures

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Massacre Records/ Sound Pollution, betyg: -]

Efter tre års tystnad gör nu detta tyska Gothmetalband comeback med en skiva som redan efter bara några sekunders in på öppningsspåret “Dying Land” får mig att vrida upp volymen och njuta av den tunga ljudmatta som de bjuder på.

Bandet består av Tommy Herrman och Tom Gilcher på gitarrer, Martin Motnik bas, Stephan Zandt trummor och Stefan Hertrich på sång. Och den ljudbild dessa herrar målar upp är tung, melankolisk och väldigt svart med sång som framförs av en av de bästa rösterna jag hört i denna genre.

Denna röst får på vissa spår sällskap av en späd kvinnoröst och det är just de spåren som är de verkliga essen här. Det hade varit kul att få veta vem denna kvinna är, men av någon anledning har man valt att inte tala om vem det är. Så där sjönk betyget lite grann. Men trots den missen blir det ändå en stark fyra för detta är en mästerlig comebackskiva som ligger flera klasser ovanför allt annat inom genren.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …